[...] produkcji łez. Z cholesterolu powstaje również sporoa grupa hormonów. Zarówno tych regulujących metabolizm minerałów, zawartość cukru we krwi, jak i tych, które wpływają na poziom stresu oraz te związane ścisle z cechami poszczególnych płci, czyli: testosteron, estrogeny, progesteron, etc. Jest on także niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania [...]
[...] skupić na ładunku glikemicznym). Odnosi się go do czystej glukozy. Chodzi oto, że produkty zawierające cukry złożone dłużej się trawią i nie podnosi się nagle zbyt wysoko poziom insuliny we krwi. Lepiej jeść ryż brązowy niż biały, makarony razowe lub z mąki z pszenicy durum. Staramy unikać się cukru, dużych ilości miodu, przetworów owocowych, [...]
[...] zawody (głównie dyscyplin wytrzymałościowych) była tak komponowana aby maksymalnie zgromadzić glikogen w mięśniach i wątrobie. Spadek ilości glikogenu powoduje: spadek poziomu cukru we krwi w trakcie trwania wysiłku fizycznego - mniejsza wydolność organizmu, zwiększony katabolizm tkanki mięśniowej oraz immunosupresję - większą podatność na [...]
[...] u nastolatków i dorosłych, problemy z cerą, cellulitis. 4. Układ metaboliczny Nadwaga, napady wilczego głodu, nagły głód słodyczy, cukrzyca, kamienie nerkowe, podwyższony poziom cholesterolu. 5. Układ sercowo-naczyniowy Nadciśnienie, przedwczesne zwapnienie, choroby naczyń krwionośnych, nieprawidłowe ukrwienie rąk i nóg, zawroty głowy, [...]
[...] smakują . I oto chodzi!!!!! 1. ŁOSOŚ Poza tym że jest dobrym źródłem białka, zawiera dużo znakomicie wpływających na serce kwasów tłuszczowych omega-3.Kwasy te zmniejszają poziom LDL, czyli złego cholesterolu, wspomagają system obronny organizmu. pomagają zamienić tłuszcz w energie i są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania oczu oraz mózgu. [...]
[...] niedługo metformina stanie się swoistym panaceum? żródło literatura. Jeszcze jeden art. U osób bez zaburzeń gospodarki węglowodanowej metformina wywiera niewielki wpływ na poziom glikemii i dlatego w stosunku do tego preparatu lepiej jest używać określenia lek antyhiperglikemiczny niż hipoglikemizujący, chociaż metformina stosowana w [...]
[...] jest insulinopodobny czynnik wzrostu IGF-1. To anaboliczny komponent służący stymulacji masy mięśniowej. Zdaniem naukowców, osoba, która pije mleko, ma znacznie wyższy poziom IGF-1 niż inne osoby, których organizmy pobierają taką samą liczbę protein. Lepsze nawodnienie Co robisz chłopie po zakończeniu treningu? Na pewno „kręcisz" sobie [...]
[...] rozpocząć już przy zakupie żywności, czytając dokładnie etykiety informujące o jej zawartości, niektórzy producenci tworzą nowe receptury swoich wyrobów, obniżając poziom chlorku sodu (bądź samego sodu) w produkcie. Co jeść, aby ograniczyć ilość soli w całodziennym jadłospisie? Przede wszystkim należy całkowicie wykluczyć solenie i [...]
[...] posiłek. Istnieje też takie cos jak długość uwalniania cukru do krwi i trawienie posiłku. Jeśli wypijemy czyste wegle szybko skoczy nam cukier a organizm do 2h wyrówna ich poziom właśnie 2h! istnieje też takie coś jak długość trwania insy cukrzyk oblicza sobie jak długo zjedzony posiłek bedzie mu podnosił cukier .Polega to na tym ze do ilości [...]
[...] czerwone i fioletowe to źródło antocyjanów, a zielone i żółtawe - flawonów. Mają one działanie alkalizujące, moczopędne, żółciopędne i przeczyszczające. Podwyższają poziom korzystnego cholesterolu HDL oraz hamują utlenianie cholesterolu LDL, zapobiegając miażdżycy. O jedzeniu winogron powinny pamiętać kobiety w ciąży i dzieci, zwłaszcza [...]
[...] w internecie ciekawy artukuł oto i on Wszystko o hormonie wzrostu -------------------------------------------------------------------------------- Wpływ treningu na poziom hormonu wzrostu. Aby uzyskac maksymalne wydzielanie hormonu wzrostu,musisz podjac wysilek, który wypali cie wewnetrznie. Pulsacyjnie wydzielana samotropina niesie [...]
[...] osób pozbawia się szansy na sukces poprzez niesolidną dietę i małą ilość białka w diecie. Możecie mi wierzyć, trenowałem tysiące sportowców i kulturystów na różnym poziomie zaawansowania i widziałem poważną poprawę gdy stosowano odpowiednią dietę. Widzę to tak – jest 5 podstawowych kroków to zapewniania zwiększonego wzrostu mięśni [...]
[...] dni doda Ci energii, a w te gorsze zmotywuje do działania i sprawi, że Twój trening będzie przyjemnością. POWERROSE możesz stosować także w trakcie dnia, kiedy spada Twój poziom energii i potrzebujesz szybkiej dawki pobudzenia, która będzie jeszcze lepszą alternatywą niż kawa. Dla kogo jest przeznaczony? Dla wszystkich aktywnych kobiet, które [...]
[...] być preparaty zawierające Omega-3. Do najważniejszych z naszego punktu widzenia zalet tego produktu jest jego działanie hipotensyjne, działanie antyagregacyjne, i obniżające poziom trójglicerydów w surowicy i we frakcji VLDL (lipoprotein o bardzo niskiej gęstości). Spożycie powinno kształtować się na granicy 2-4g (zależnie od wagi, płci, stanu [...]
[...] tłuszcze i węglowodany. Jednakże głównym paliwem organizmu pozostaje tylko jeden z nich - glukoza - cukier pochodzący z przemian niemal wszystkich strawnych węglowodanów. Po poziomie glukozy organizm rozpoznaje dostatek lub deficyt energetyczny. Dzieje się tak dlatego, że jest ona jedynym źródłem energii dla naszego mózgu. Niebezpieczeństwo - [...]
[...] tłuszcze i węglowodany. Jednakże głównym paliwem organizmu pozostaje tylko jeden z nich - glukoza - cukier pochodzący z przemian niemal wszystkich strawnych węglowodanów. Po poziomie glukozy organizm rozpoznaje dostatek lub deficyt energetyczny. Dzieje się tak dlatego, że jest ona jedynym źródłem energii dla naszego mózgu. Niebezpieczeństwo - [...]
[...] pracującego pełną parą organizmu człowieka? Wraz ze wzrostem w krwioobiegu dostarczanych z zewnątrz hormonów anabolicznych dochodzi do swoistego sprzężenia zwrotnego między poziomem wolnego testosteronu a cholesterolem zwłaszcza jego miażdzycogenną frakcją hdl. Dzieje się tak na gdyż właśnie prekursorem testosteronu, jak i wielu innych hormonów [...]
[...] i jest to, najprościej mówiąc, zdolność do wywołania zmiany stężenia glukozy we krwi. Im wyższa wartość indeksu glikemicznego danego produktu, tym wyższy jest poziom glukozy we krwi po spożyciu tego produktu. Produkty o wysokim indeksie glikemicznym, czyli z dużą zawartością łatwo przyswajalnych węglowodanów, są w diecie Montignaca [...]
[...] jęczmienna, pumpernikiel, soczewica. Węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym mogą powodować nadprodukcję insuliny, która w trakcie treningu może doprowadzić do obniżenia poziomu cukru we krwi, a tym samym do spadku wydolności układu nerwowego i mięśni. Preferowanym źródłem protein są białka zwierzęce: mięso/ryby, jaja, ser lub białka [...]
[...] I my - Polacy. Każdego roku 100 tysięcy z nas trafia do szpitali z zawałem serca, a 80 tysięcy - z udarem mózgu. Nadciśnienie ma u nas co trzecia dorosła osoba, podwyższony poziom cholesterolu - ponad połowa. Czy taki jest koszt cywilizacji? Czy po to uchroniliśmy się przed szkorbutem i krzywicą, by teraz zapadać na choroby wynikające ze złego [...]